www.e-cook.gr .|. buburas.blogspot.com    




Online e-cooks

  Εκτύπωση.   Aγαπημένο.     Bookmark and Share Μέγεθος Κειμένου :
 Ταξινόμηση κατά : Ημερομηνία | Αλφαβητικά
Γαλατόπιτα.
    - 1 λίτρο γάλα
    - Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    Ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το σιμιγδάλι.
    Χτυπάτε τ' αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα.
Συνέχεια ...
Μηλόπιτα.
    - Μισή κούπα βούτυρο γάλακτος
    - Ξύσμα από δύο λεμόνια μικρά
    Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να αφρατέψει.
    Ρίχνετε ένα-ένα τα' αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνέχεια ...
Τηγανόψωμο.
    - 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
    - 1 φακελάκι μαγιά
    Βάζετε σ' ένα μπολάκι την μαγιά με το νερό.
    Βάζετε σ' ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά.
Συνέχεια ...
Μυζηθροπιτάκια.
    - μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    - μισό κιλό μυζήθρα
    Ζυμώνετε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, το τσίπουρο και το νερό να γίνει μαλακή ζύμη.
    Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρά φύλλα και με ένα μπολάκι την κόβετε σε κύκλους.
Συνέχεια ...
Γαλατόπιτα.
    - 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    - 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C°.
    Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
Συνέχεια ...
Κol borek (σουτζουκόπιτα).
    - 1 κιλό αλεύρι μαλακό
    - 4 φέτες σουτζούκι πολίτικο
    Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μας.
    Τυλίγουμε την πίτα σε ρολό την βουτυρώνουμε από πάνω και την ψήνουμε με ...
Συνέχεια ...
Κολοκυθόπιτα γλυκιά.
    - μισή κούπα σουσάμι
    - 1-2 κιλά κίτρινο γλυκό κολοκύθι
    Κόβουμε το κολοκύθι σε κομμάτια το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και το ζεματίζουμε.
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Συνέχεια ...
Καλαμποκόπιτα της Νατάσας (Μπαμπανάτσα).
    - 500 γρ. καλαμποκάλευρο
    - 1 κούπα σιμιγδάλι
    Ρίχνετε όλα τα υλικά σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε
    να ενωθούν τα υλικά έχοντας τη θερμοκρασία χαμηλή.
Συνέχεια ...
Τυρόπιτα η διαφορετική.
    - 1 πακέτο φύλλο κουρού
    - 400γρ. τυρί φέτα
    Σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού.
    Σ' ένα μπολ βάζουμε τα τυριά τριμμένα και τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι, το εστραγκόν ...
Συνέχεια ...
Κυπριακή πίτα.
    - 1 ποτήρι νερού γιαούρτι στραγγιστό
    - 1 ποτήρι νερού χαλούμι τριμμένο
    Σε λεκάνη αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά.
    Ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι-baking powder και τέλος τα τυριά.
Συνέχεια ...
Τυρόπιτα με κρέμα τυριού.
    - 1 πακέτο φύλλα κρούστας
    - 300γρ. κρέμα τυριού
    Σ' ένα μπολ μεγάλο χτυπάτε την κρέμα τυριού με τα αβγά, το γιαούρτι, το
    αλάτι και με ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
Συνέχεια ...
Πρασόπιτα.
    - 1 κιλό πράσα
    - 1 πακέτο σφολιάτα
    Πλένετε καλά τα πράσα, τα ψιλοκόβετε και σε μια κατσαρόλα τα τσιγαρίζετε με
    λίγο ελαιόλαδο, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
Συνέχεια ...
Πατατοπιτάκια.
    - 4 πατάτες μεγάλες
    - 4 ντοματίνια
    Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις στεγνώνετε. Στη συνέχεια τις
    τρίβετε σε χοντρό τρίφτη και προσθέτετε λίγο αλάτι.
Συνέχεια ...
Ελιόπιτα με ντομάτα και παρμεζάνα.
    - 400 γρ. φύλλο σφολιάτας έτοιμο
    - 25 γρ. λιαστές ντομάτες σε κομμάτια
    Απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνοντας ένα παραλληλόγραμμο,
    γυρίζοντας ελαφρά τις άκρες.
Συνέχεια ...
Ελιοπιτάκια με βασιλικό.
    - 5-6 κρεμμύδια ξερά
    - 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χοντροκομμένες
    Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα βάζετε σ'ένα τηγάνι με
    λίγο λάδι να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Συνέχεια ...
Πιπερόπιτα.
    - 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
    - 2 πιπεριές πράσινες
    Ανακατεύετε μέχρι να πήξει, προσθέτετε 2 κουταλιές μαργαρίνη
    και μόλις γίνει κρέμα το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Συνέχεια ...
Χορτόπιτα.
    - μισό κιλό λάπατα
    - μισό κιλό σέσκουλα
    Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα.
    Τα τρίβετε καλά με αλάτι μέχρι να μαραθούν.
Συνέχεια ...
Ρολάκια με σπανάκι.
    - μισό κιλό σπανάκι
    - 6 φύλλα κρούστας
    Ξεπλένετε το σπανάκι και το βάζετε σε μία κατσαρόλα με τα νερά του. Το αφήνετε
    να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ενώ παράλληλα ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το ...
Συνέχεια ...
Ατομικές τυρόπιτες.
    - 3 φύλλα κρούστας χονδρά
    - 300γρ. φέτα
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης. Δηλαδή τα αυγά, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος,
    το μαϊντανό και λίγο πιπέρι. Για να γεμίσετε τα φύλλα κρούστας, κόψτε ...
Συνέχεια ...
Σπανακοτυρόπιτα.
    - 1 κιλό σπανάκι
    - 1 ματσάκι άνιθο
    Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
    Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό).
Συνέχεια ...
Σφολιατάκια με κοτόπουλο και γιαούρτι.
    - 1 πακέτο σφολιατάκια
    - μισό κιλό κοτόπουλο
    Βράζετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
    Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με το βούτυρο.
Συνέχεια ...
Μανιταρόπιτα.
    - 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
    - 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύριά
    Σ'ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι και προσθέτετε αλάτι και το αυγό και
    αναδεύετε καλά το μείγμα. Ρίχνετε όσο νερό χρειάζετε για γίνει μαλακή η ζύμη.
Συνέχεια ...
Λαχανικά ωγκρατέν αλά μεξικάνα
    - 3 φλιτζάνια καλαμπόκι
    - 5 πιπεριές φλωρίνης τουρσί
    Ξεπλένετε τις πιπεριές καλά και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε το καλαμπόκι, το
    καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ σε μικρές ποσότητες και ...
Συνέχεια ...
Κολοκυθόπιτα.
    - 2 κιλά κολοκύθια
    - 5-6 αυγά
    Κόβετε τα κολοκύθια σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με μισό
    φλιτζάνι βούτυρο.Τα σοτάρετε για λίγο.
Συνέχεια ...